Lastenkulttuurikeskus Efektin vuosittainen tarjoushaku eri taiteen alojen kulttuurivierailuista käynnistyy tiistaina 14.3. Efekti etsii työpajoja, esityksiä, taiteilijakäyntejä ja muita kulttuurivierailuja päijäthämäläisiin päiväkoteihin ja kouluihin. Tarjouksen voi jättää 4.4. mennessä sähköisellä lomakkeella.

Kulttuurivierailut toteutetaan ensisijaisesti päiväkotien ja koulujen omissa tiloissa ja ne ajoittuvat syyslukukauteen. Yhdeltä toimijalta pyritään hankkimaan 5-20 vierailukokonaisuutta. Valinnat tekee Efektin ohjausryhmä.

Efekti on kahdeksan Päijät-Hämeen kunnan alueella toimiva lastenkulttuurikeskus. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin liikunnan ja kulttuurin vastuualueen yhteiset palvelut. Efekti pyrkii toiminnallaan edistämään luovien taitojen harjoittamista sekä varmistamaan lasten säännölliset kokemukset ja elämykset taiteesta ja kulttuurista. Vuonna 2016 Efekti osti taiteen alan osaajilta 14 erilaista kulttuurivierailua. Vierailukokonaisuuksia toteutettiin yhteensä 120 ja niihin osallistui noin 10 000 lasta.

Tarkemmat tiedot Kulttuurivierailujen tarjouspyynnöstä.

 

 

Taidetestaajat kuva paraati keltainen

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hallinnoima Taidetestaajat-hanke on käynnistynyt syyskuun alussa Päijät-Hämeessä. Lastenkulttuurikeskus Efekti vastaa hankkeen toteutuksesta alueella, aluekoordinaattorina työskentelee Susanna Koponen. Taidetestaajat-hankkeessa on alkusyksyn aikana aloittanut yhteensä 18 aluekoordinaattoria ympäri Suomea.

Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin rahoittama suurhanke mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua ennalta sovituissa kulttuurikohteissa. Ensimmäinen vierailu suuntautuu nuoren omaan maakuntaan tai sen lähialueelle ja toinen pääkaupunkiseudulle.

Ensimmäiset Taidetestaajat lähtevät liikkeelle syksyllä 2017. Kahdeksasluokkalaisia nuoria on vuositasolla noin 60 000 ja noin 2000 heistä asuu Päijät-Hämeessä. Aluekoordinaattorit ovat yhteydessä oman maakuntansa kouluihin keväällä 2017 ja huolehtivat siitä, että kaikki koulut pääsevät mukaan.

Lisätietoja:
Susanna Koponen, Päijät-Hämeen aluekoordinaattori
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 398 5775

HK Fb

Lahden Nuorisoteatteri tuo lavalle odotetun jatko-osan, kun Etsivätoimisto Henkka & Kivimutkan kaksimiehinen edustusjoukkue osallistuu Lahden MM-hiihtoihin. Mutta miten ihmeessä Etelä-Lahden FBI:n miehet ratkaisevat suurmäen maailmanmestaruuden? Kuinka käy tietokilpailussa? Mihin ruotsalaishiihtäjät ovat sekaantuneet? Mistä urotyöstä pojat palkitaan? Ovatko he lopulta voittajia vai luusereita, kuten kanssakilpailijat väittävät? Tule mukaan selvittämään tämä mysteeri. MM-tason tehtävän ratkaisussa auttavat mm. isä-Jalmari, kännykkä, hoksottimet, kettumainen oveluus ja Mietaa. Mukana on myös ennen lukemattomia käänteitä!

Lauluilla höystetyn näytelmän on Kalle Veirron alkuperäisteoksen pohjalta dramatisoinut Väinö Weckström. Laulujen sävellyksestä ja sanoituksesta, sekä ohjauksesta vastaa Sanna Heiskanen. Esiintyjinä lavalla loistavat Lahden Nuorisoteatterin 13–16-vuotiaiden ryhmä.

Esitykset:
ensi-ilta la 28.1.2017 klo 15 (loppuunvarattu)
ti 31.1. klo 12 ja klo 18 (loppuunvarattu)
ke 1.2. klo 9 ja klo 12
to 2.2. klo 9 ja klo 12
su 5.2. klo 12 (loppuunvarattu)
su 5.2. klo 15 (loppuunvarattu)

Dramatisointi: Kalle Veirron alkuperäisteoksen pohjalta Väinö Weckström
Sävellys ja sanoitus: Sanna Heiskanen
Ohjaus: Sanna Heiskanen

Liput: 8 €/hlö, 5 €/ryhmälippu, 25 €/perhelippu (4 hlö) 
Kohderyhmä: 6-vuotiaasta alkaen
Varaukset:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.visitlahti.fi
Paikka: Pikkuteatteri, Loviisankatu 8