Uppo Nalle 2017

 

”…tapahtuu kovin harvoin että

tulee armas ystävä pitkin vettä.”

Elina Karjalainen: Uppo-Nalle

 

Uppo-Nalle on hylätty leikkikarhu, joka päätyy likomärkänä maailman meriä pitkin Suomeen. Reeta taas on pieni tyttö valkealla hiekkarannalla, joka toivoo ikiomaa ystävää. Heidän molempien onnekseen Uppo-Nalle kelluu juuri siihen rantaan, jossa Reeta haaveilee syleiltävästä ystävästä. Siitä alkaa runontäyteinen seikkailu.  

 

Lahden Kesänäyttämö tuo lavalle jälleen taitavan ja monipuolisen ensemblen, joka herättää Uppo-Nallen runot uudenlaiseen eloon ilahduttavin sävelin. Esitys sopii koko perheelle. Musiikkinäytelmä on täynnä elämää, syvällisiä pohdintoja ja hulvattomia hahmoja. Elina Karjalaisen luoma Uppo-Nalle täyttää tänä vuonna 40 vuotta. 

 

Lahden Kesänäyttämö työllistää nuoria jo 22. kerran. Mukana näytelmän toteutuksessa on kaikkiaan 22 nuorta muusikko-näyttelijää, kulttuurituottajaharjoittelijaa, tarpeistonhoitaja-näyttämömiestä ja valo-ääniteknikko.

 

Ohjaus: Sanna Heiskanen
Musiikki: Vega Välitalo
Dramatisointi: Elina Karjalaisen alkuperäisteoksen pohjalta Sanna Heiskanen

 

Ensi-ilta ja esitykset:
to 29.6. klo 18 ensi-ilta

la 1.7. klo 12 ja 15
ti 4.7. klo 14 ja 18
ke 5.7. klo 14 ja 18
to 6.7. klo 14 ja 18
pe 7.7. klo 14

Liput:
8 € / 10 € / 30 € (perhelippu, 4 hlö)

Lippuvaraukset:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.visitlahti.fi

Esityspaikan osoite:
Pikkuteatteri
Loviisankatu 8, Lahti

 

 

Lahden Lasten Talvikarnevaaleja vietetään seuraavan kerran 27.1.–11.2.2018. Karnevaaliohjelmaa voidaan toteuttaa eri puolilla Lahtea ja muissa Päijät-Hämeen kunnissa. Lahden kaupungin liikunnan ja kulttuurin vastuualueen yhteiset palvelut tukee esitystoimintaa Lahdessa tarjoamalla ohjelmanjärjestäjille veloituksetta Kansantalon Vaahterasalia (Aleksanterinkatu 26 B) ja Pikkuteatteria (Loviisankatu 8) esitystiloiksi Talvikarnevaalien aikana.

Ohjelmanjärjestäjät voivat hakea esitykselle yhden harjoitus- ja yhden esityskerran. Talvikarnevaalien ohjelmaan voi toivoa myös useampia esitystoistoja, joista perimme normaalin hinnaston mukaisen tilakorvauksen. Esiintyjät voivat kerätä pääsymaksutuloja Vaahterasalin ja Pikkuteatterin tiloissa järjestämistään esityksistä.

Pyrimme jakamaan tilojen käytön mahdollisimman tasapuolisesti esiintyjien kesken. Pyydämme ottaman huomioon, että erityisesti viikonloput ovat kysyttyjä aikoja esityksille. Arkipäivät, etenkin aamupäivät ovat hyviä ajankohtia järjestää päiväkoti- ja alakoululaisryhmille suunnattua ohjelmaa. Arki-iltaisin puolestaan perheet liikkuvat yhdessä ja tulevat seuraamaan esityksiä.

Pyydämme tilavarauksia ke 31.5.2017 mennessä. Jaamme tilat saapuneiden hakemusten perusteella ja ilmoitamme tilanteen hakijoille 16.6.2017 mennessä.

Talvikarnevaalien teeman ja ohjelmasisällön varsinainen kerääminen ja suunnittelutyö aloitetaan syksyllä. Lähestymme teitä syyskuussa tiedotteella ohjelmiston keräämisaikataulusta ja muista käytännön asioista.

Lomake Talvikarnevaalien tilavarauksiin.

Lisätietoja:
Vuokko Kortelainen, kulttuurituottaja
Lahden kaupungin liikunnan ja kulttuurin vastuualue, yhteiset palvelut
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 383 6551 

Palkki teksteillä1702 630

Lahden Nuorisoteatterin kevään ensi-iltana ti 18.4. nähdään Tuomas Parkkisen käsikirjoittama ja Väinö Weckströmin ohjaama näytelmä Stand up, Jesus! Esiintyjinä on nuorisoteatterin 17–22-vuotiaiden ryhmä.

Näytelmän päähenkilönä on Jeesus. Tulemme tapaamaan muitakin raamatunhenkilöitä aivan uudesta näkökulmasta ja pääsemme nauramaan monelle meille jo tutulle asialle. Komiikan lisäksi näytelmä on kuitenkin erittäin syvällinen, ilman saarnaamista. Näytelmä ei rienaa uskonasioilla, vaan tuo eteemme mahdollisuuden katsoa asioita uudessa valossa.

Näytelmä on myös osa Lahden kaupungin kulttuuriohjelmaa 8-luokkalaisille. Esityksen tulee näkemään yhteensä noin 1 200 lahtelaista 8-luokkalaista. Lisäksi näytelmällä on kolme julkista esitystä.


Käsikirjoitus: Tuomas Parkkinen
Ohjaus: Väinö Weckström
Oikeudet: Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry
Kesto: 1 h 20 min (ei sisällä väliaikaa)
Liput: 6 € / 8 €
Ikäsuositus: 13-vuotiaasta alkaen
Varaukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Esitykset Pikkuteatterilla (Loviisankatu 8):
julkiset esitykset
ti 18.4. klo 19 ensi-ilta
la 22.4. klo 18
su 23.4. klo 18