Palkki teksteillä1702 630

Lahden Nuorisoteatterin kevään ensi-iltana ti 18.4. nähdään Tuomas Parkkisen käsikirjoittama ja Väinö Weckströmin ohjaama näytelmä Stand up, Jesus! Esiintyjinä on nuorisoteatterin 17–22-vuotiaiden ryhmä.

Näytelmän päähenkilönä on Jeesus. Tulemme tapaamaan muitakin raamatunhenkilöitä aivan uudesta näkökulmasta ja pääsemme nauramaan monelle meille jo tutulle asialle. Komiikan lisäksi näytelmä on kuitenkin erittäin syvällinen, ilman saarnaamista. Näytelmä ei rienaa uskonasioilla, vaan tuo eteemme mahdollisuuden katsoa asioita uudessa valossa.

Näytelmä on myös osa Lahden kaupungin kulttuuriohjelmaa 8-luokkalaisille. Esityksen tulee näkemään yhteensä noin 1 200 lahtelaista 8-luokkalaista. Lisäksi näytelmällä on kolme julkista esitystä.


Käsikirjoitus: Tuomas Parkkinen
Ohjaus: Väinö Weckström
Oikeudet: Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry
Kesto: 1 h 20 min (ei sisällä väliaikaa)
Liput: 6 € / 8 €
Ikäsuositus: 13-vuotiaasta alkaen
Varaukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Esitykset Pikkuteatterilla (Loviisankatu 8):
julkiset esitykset
ti 18.4. klo 19 ensi-ilta
la 22.4. klo 18
su 23.4. klo 18

Lastenkulttuurikeskus Efektin vuosittainen tarjoushaku eri taiteen alojen kulttuurivierailuista käynnistyy tiistaina 14.3. Efekti etsii työpajoja, esityksiä, taiteilijakäyntejä ja muita kulttuurivierailuja päijäthämäläisiin päiväkoteihin ja kouluihin. Tarjouksen voi jättää 4.4. mennessä sähköisellä lomakkeella.

Kulttuurivierailut toteutetaan ensisijaisesti päiväkotien ja koulujen omissa tiloissa ja ne ajoittuvat syyslukukauteen. Yhdeltä toimijalta pyritään hankkimaan 5-20 vierailukokonaisuutta. Valinnat tekee Efektin ohjausryhmä.

Efekti on kahdeksan Päijät-Hämeen kunnan alueella toimiva lastenkulttuurikeskus. Toimintaa koordinoi Lahden kaupungin liikunnan ja kulttuurin vastuualueen yhteiset palvelut. Efekti pyrkii toiminnallaan edistämään luovien taitojen harjoittamista sekä varmistamaan lasten säännölliset kokemukset ja elämykset taiteesta ja kulttuurista. Vuonna 2016 Efekti osti taiteen alan osaajilta 14 erilaista kulttuurivierailua. Vierailukokonaisuuksia toteutettiin yhteensä 120 ja niihin osallistui noin 10 000 lasta.

 

 

 

Taidetestaajat kuva paraati keltainen

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hallinnoima Taidetestaajat-hanke on käynnistynyt syyskuun alussa Päijät-Hämeessä. Lastenkulttuurikeskus Efekti vastaa hankkeen toteutuksesta alueella, aluekoordinaattorina työskentelee Susanna Koponen. Taidetestaajat-hankkeessa on alkusyksyn aikana aloittanut yhteensä 18 aluekoordinaattoria ympäri Suomea.

Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin rahoittama suurhanke mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua ennalta sovituissa kulttuurikohteissa. Ensimmäinen vierailu suuntautuu nuoren omaan maakuntaan tai sen lähialueelle ja toinen pääkaupunkiseudulle.

Ensimmäiset Taidetestaajat lähtevät liikkeelle syksyllä 2017. Kahdeksasluokkalaisia nuoria on vuositasolla noin 60 000 ja noin 2000 heistä asuu Päijät-Hämeessä. Aluekoordinaattorit ovat yhteydessä oman maakuntansa kouluihin keväällä 2017 ja huolehtivat siitä, että kaikki koulut pääsevät mukaan.

Lisätietoja:
Susanna Koponen, Päijät-Hämeen aluekoordinaattori
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 398 5775