Lahden Lasten Talvikarnevaaleja vietetään seuraavan kerran 28.1.–12.2.2017, teemana on 100 tarinaa yhdessä. Karnevaaliohjelmaa voidaan toteuttaa eri puolilla Lahtea ja muissa Päijät-Hämeen kunnissa. Talvikarnevaalien teeman ja ohjelmasisällön varsinainen kerääminen ja suunnittelutyö aloitetaan syksyllä. Teemat mukailevat vuoden 2017 Suomi 100 juhlavuotta – Yhdessä. Lähestymme teitä syyskuussa tiedotteella ohjelmiston keräämisaikataulusta ja muista käytännön asioista. Jos sinulla on jo nyt ohjelmaidea tai tieto ohjelmasta Talvikarnevaalien aikaan, voit täyttää lomakkeen - ohjelma.
 
Lahden Lasten Talvikarnevaalit

Lahden Lasten Talvikarnevaalit on yksi Suomen perinteikkäimmistä ja suurimmista lastenfestivaaleista. Lähes kolme viikkoa kestävä lastenkulttuurin festivaali on laajan yhteistyöverkoston voimin rakennettu tapahtuma, jossa pääkohderyhmä on lapset ja nuoret niin yleisönä, osallistujina kuin esiintyjinäkin.

Talvikarnevaalit haluaa toimia laadukkaan ja lapsilähtöisen lastenkulttuurin puolestapuhujana osoittamalla omalla toiminnallaan, kuinka mielenkiintoinen, monipuolinen ja taiteellisesti korkeatasoinen lastenkulttuuriin keskittynyt festivaali voikaan olla. 

Talvikarnevaalien tapahtumissa 23.1.–7.2.2016 oli 13 000 kävijää. Talvikarnevaalit järjestettiin tänä vuonna 33. kerran, teemana oli Kaikilla kielillä. Ohjelmakokonaisuuksia eri taiteen aloilta oli yhteensä yli 50 ja esityksiä festivaalien aikana oli 130. Esiintyjinä oli noin 700 lasta, nuorta, opiskelijaa ja ammattilaista.

Monipuolinen ohjelmisto konsertteja, työpajoja ja eri taiteen alojen esityksiä ilahdutti reilun kahden viikon aikana niin päiväkoti- ja koululaisryhmiä kuin perheitä. Tapahtumista etenkin avajaistapahtuma Kaikilla kielillä ja päätöstapahtuma Unelmat liikkeelle -talvirieha saivat innokkaan karnevaaliyleisön liikkeelle. SUPER teatterin Minä ja robotti -esitykset, Lasten Laulustudio Helmien Parad alle -musikaaliesitys ja Kivimaan Taideluokka 4A:n Kolme iloista rosvoa olivat lähes loppuunmyytyjä. Huikeita hetkiä koettiin myös, kun juuri remontoidun konserttitalon lavalla nähtiin yli sata esiintyjää Marikki ja mieletön metsä -tanssisadussa.   
Seuraavan kerran Talvikarnevaaleja vietetään tammi-helmikuun vaihteessa.  

Lisätietoja 15.8.2016 alkaen:
Vuokko Kortelainen, kulttuurituottaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 383 6551