Lahden Lasten Talvikarnevaaleja vietetään seuraavan kerran 28.1.–12.2.2017. Karnevaaliohjelmaa voidaan toteuttaa eri puolilla Lahtea ja muissa Päijät-Hämeen kunnissa. Lahden kaupungin liikunnan ja kulttuurin vastuualueen yhteiset palvelut tukee esitystoimintaa Lahdessa tarjoamalla ohjelmanjärjestäjille veloituksetta Kansantalon Vaahterasalia (Aleksanterinkatu 26 B) ja Pikkuteatteria (Loviisankatu 8) esitystiloiksi Talvikarnevaalien aikana.

Ohjelmanjärjestäjät voivat hakea esitykselle yhden harjoitus- ja yhden esityskerran. Talvikarnevaalien ohjelmaan voi toivoa myös useampia esitystoistoja, joista perimme normaalin hinnaston mukaisen tilakorvauksen. Esiintyjät voivat kerätä pääsymaksutuloja Vaahterasalin ja Pikkuteatterin tiloissa järjestämistään esityksistä.
Pyrimme jakamaan tilojen käytön mahdollisimman tasapuolisesti esiintyjien kesken. Pyydämme ottaman huomioon, että erityisesti viikonloput ovat kysyttyjä aikoja esityksille. Arkipäivät, etenkin aamupäivät ovat hyviä ajankohtia järjestää päiväkoti- ja alakoululaisryhmille suunnattua ohjelmaa. Arki-iltaisin puolestaan perheet liikkuvat yhdessä ja tulevat seuraamaan esityksiä.

Talvikarnevaalien ohjelmisto
Suomi 100 – Yhdessä

Talvikarnevaalien teeman ja ohjelmasisällön varsinainen kerääminen ja suunnittelutyö aloitetaan syksyllä. Teemat mukailevat vuoden 2017 Suomi 100 juhlavuotta – Yhdessä. Lähestymme teitä syyskuussa tiedotteella ohjelmiston keräämisaikataulusta ja muista käytännön asioista.
 
Tilavaraukset ti 31.5.2016 mennessä: tilavarauslomake Talvikarnevaalit 2017
 
Jaamme tilat saapuneiden hakemusten perusteella ja ilmoitamme tilanteen hakijoille 16.6.2016 mennessä.
 
Jos sinulla on jo nyt ohjelmaidea tai tieto ohjelmasta Talvikarnevaalien aikaan, joka ei tapahdu Pikkuteatterilla / Vaahterasalissa, voit täyttää lomakkeen:
 
Varsinainen ohjelmailmoittautuminen käynnistyy syyskuussa, jolloin tarvitsemme esityksen tarkat tiedot.
 

Lisätietoja:
Vuokko Kortelainen, kulttuurituottaja
Lahden kaupungin liikunnan ja kulttuurin vastuualue, yhteiset palvelut
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 383 6551 

Lahden Lasten Talvikarnevaalit

Lahden Lasten Talvikarnevaalit on yksi Suomen perinteikkäimmistä ja suurimmista lastenfestivaaleista. Lähes kolme viikkoa kestävä lastenkulttuurin festivaali on laajan yhteistyöverkoston voimin rakennettu tapahtuma, jossa pääkohderyhmä on lapset ja nuoret niin yleisönä, osallistujina kuin esiintyjinäkin.

Talvikarnevaalit haluaa toimia laadukkaan ja lapsilähtöisen lastenkulttuurin puolestapuhujana osoittamalla omalla toiminnallaan, kuinka mielenkiintoinen, monipuolinen ja taiteellisesti korkeatasoinen lastenkulttuuriin keskittynyt festivaali voikaan olla. 

Talvikarnevaalien tapahtumissa 23.1.–7.2.2016 oli 13 000 kävijää. Talvikarnevaalit järjestettiin tänä vuonna 33. kerran, teemana oli Kaikilla kielillä. Ohjelmakokonaisuuksia eri taiteen aloilta oli yhteensä yli 50 ja esityksiä festivaalien aikana oli 130. Esiintyjinä oli noin 700 lasta, nuorta, opiskelijaa ja ammattilaista.

Monipuolinen ohjelmisto konsertteja, työpajoja ja eri taiteen alojen esityksiä ilahdutti reilun kahden viikon aikana niin päiväkoti- ja koululaisryhmiä kuin perheitä. Tapahtumista etenkin avajaistapahtuma Kaikilla kielillä ja päätöstapahtuma Unelmat liikkeelle -talvirieha saivat innokkaan karnevaaliyleisön liikkeelle. SUPER teatterin Minä ja robotti -esitykset, Lasten Laulustudio Helmien Parad alle -musikaaliesitys ja Kivimaan Taideluokka 4A:n Kolme iloista rosvoa olivat lähes loppuunmyytyjä. Huikeita hetkiä koettiin myös, kun juuri remontoidun konserttitalon lavalla nähtiin yli sata esiintyjää Marikki ja mieletön metsä -tanssisadussa.   
Seuraavan kerran Talvikarnevaaleja vietetään tammi-helmikuun vaihteessa.  

Lisätietoja (ma-to):
Vuokko Kortelainen, kulttuurituottaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 050 383 6551