Kuvataiteilija Kirsi Karppinen kuvitti Talvikarnevaaleja (kuvitus yllä)

Talvikarnevaalien aikana 26.1.–10.2.2019 vieraili 14.000 kävijää. Talvikarnevaalit järjestettiin tänä vuonna 36. kerran teemalla Lumihattaroita ja jääpuikkotikkareita. Ohjelmakokonaisuuksia eri taiteen aloilta oli yhteensä yli 50 ja esityksiä festivaalien aikana toteutettiin yli 160. Seuraavan kerran Talvikarnevaaleja vietetään 25.1.–9.2.2020.

Talvikarnevaalien avajaistapahtuma Lahden konserttitalolla houkutteli paikalle 1500 henkisen ennätysyleisön. Tapahtuman aikana nautittiin valloittavista musiikkiesityksistä, joista vastasivat muun muassa Maukka ja Väykkä sekä Mimi ja Kuku. Ihastuttavista tanssiesityksistä vastasivat Lahden Tanssiopiston useat tanssiryhmät sekä Tanssikoulu HC2.0. Taikuutta ja hauskuutusta lavalle toivat Klovni Sebastian sekä Sipi-Pelle. Lapset pääsivät sekoittamaan taikaliemiä ja askartelemaan lumihiutaleita työpajoissa. Lastenlava täyttyi rohkeista esiintyjistä ja esitykset olivat ihastuttavia. Lisäksi Lahden Lasten Talvikarnevaaleille myönnettiin avajaistapahtumassa Ekokompassi-sertifikaatti.

Talvikarnevaalien päätöstapahtuma toteutettiin tänä vuonna uuden yhteistyökumppanin, Salpausselän kisojen kanssa. Kisoihin saapuneet perheet pääsivät nauttimaan monipuolisesta toiminnasta ja ohjelmasta lastenalueella. Päätöstapahtumassa kävi arviolta noin 3000 henkilöä. 

Lahden konservatorion Uusi Lahti Kamariorkesteri ja Lahden Nuorisoteatteri toivat Armas Järnefeltin syntymän 150. juhlavuoden kunniaksi lavalle Miranda-satunäytelmän, joka lumosi yleisön upealla toteutuksella, kauniilla lavastuksella ja kiehtovalla hiekkataiteella. Lahden Nuorisoteatteri esitti myös hersyvän hauskan ja ajatuksia herättävän näytelmän Lasten vallankumous. 

Jokaisena Talvikarnevaalipäivänä oli tarjolla kulttuurielämyksiä elokuvista musiikkiin ja teatterista sirkukseen. Laajan yhteistyöverkoston voimin tarjosimme monipuolisen lastenkulttuurin kokonaiskattauksen.

Talvikarnevaalit haluaa toimia laadukkaan ja lapsilähtöisen lastenkulttuurin puolestapuhujana osoittamalla omalla toiminnallaan, kuinka mielenkiintoinen, monipuolinen ja taiteellisesti korkeatasoinen lastenkulttuuriin keskittynyt festivaali voikaan olla.

Talvikarnevaalien kuvituksesta vastasi graafisen suunnittelun opiskelija Hanna Clarke ja visuaalisen ilmeen toteutti Ankara Design.