15.5.2020 on lastenkulttuurin yhteinen juhlapäivä, jolloin käynnistyy lastenkulttuurikeskuksesta toiseen lähetettävä lasten ja nuorten taideviesti. Kaikissa lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen kiertävä taideviesti nostaa lasten ja nuorten taiteen näkyväksi sekä lasten ja nuorten äänen kuuluvaksi.

Taide on leikkiä, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta. Taideviestin tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä taidemerkkejä ja -jälkiä, voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä.

Kaikki voivat osallistua, haastammekin kaikki kodit, lapset ja nuoret mukaan!

Teokset voivat olla esimerkiksi installaatio ikkunassa, liitukuvio kadussa, ympäristötaideteos portinpielessä, lauluesitys parvekkeella tai popup-sirkustemppu puistossa. Taideviesti saa aikaan lasten ja nuorten taiteen ilotulituksen ympäri Suomen. Kaupungit, kunnat ja kylät muuttuvat lasten ja nuorten taiteen näyttämöiksi ja taidegallerioiksi.

Mihin sinä laitat lasten ja nuorten taidetta esille? Tule mukaan toteuttamaan Suomen suurinta taidegalleriaa.

Taideviesti on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja sen jäsenkeskusten yhteinen viestintäkampanja, jolla juhlistetaan liiton 5-vuotissyntymäpäivää ja verkoston yhteistyötä.

Taideviesti käynnistyy Pohjois-Savon Lapinlahdelta kun Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu haastaa taideviestiin Porin lastenkulttuurikeskus sekä Seikkailupuisto 'Seikkis':en Turusta. 

Lastenkulttuurikeskus Efektin oma päivä on keskiviikko 27.5.2020. Silloin tuomme päijäthämäläistä lastenkulttuuria näkyväksi eri sosiaalisten medioidemme kautta. 

#taideviesti #lastenkulttuuri #lastenkulttuurikeskusefekti

Lisätiedot: 

Lahden kaupunki 
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos

p. 050 387 8792 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.phlastenkulttuuri.fi