Lasten vallankumous

Lahden Nuorisoteatteri valitsee harrastajat kaudelle 2020–2021 pääsykokeilla, jotka järjestetään ma 7.9. Vaahterasalissa (Aleksanterinkatu 26 B). Lahden Nuorisoteatteri on suunnattu 12–22-vuotiaille teatteriharrastuksesta kiinnostuneille. Ryhmät on jaettu nuorten 12–16-vuotiaiden ja vanhempien 16–22-vuotiaiden ryhmiin. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille pääsykokeen jälkeisenä päivänä. 16-vuotiaan on mahdollista toivoa mieleistään ryhmää, mutta lopullisen päätöksen tekevät ohjaajat.

Pääsykokeet toteutetaan kahdessa ryhmässä:

- ma 7.9. klo 16.30–18.30 (12–16-vuotiaat)
- ma 7.9. klo 18.30–20.30 alkaen (16–22-vuotiaat)

Pääsykoe aloitetaan yhteisellä liikunnallisella alkulämmittelyllä ja äänenavauksella, jonka jälkeen siirrytään yksilötehtävään:

1. Opettele jokin kappale ulkoa, jonka laulat soolona (ei säestystä, yksi säkeistö ja kertosäe).

2. Valmista noin 2 minuuttia kestävä oma esitys (katkelma näytelmästä, runo, tai oma teksti, tms.), joka sisältää puhetta. Esityksessä ei saa käyttää rekvisiittaa.

Lisäksi raati voi teettää erilaisia teatteri-ilmaisuun liittyviä tehtäviä, joihin ei ole ennakkovalmistautumista. Tarvitset mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet sekä juomapullon. Valintakoetehtävää ei tarkenneta.

Ilmoittautuminen valintakokeeseen tehdään sunnuntaihin 6.9. mennessä sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (ilmoita koko nimesi, ikäsi, syntymäaikasi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi).

Harrastustoiminta alkaa viikolla 37.

- 12–16-vuotiaat keskiviikkoisin 17–20 ja parillisina lauantaina 10–14

- 16–22-vuotiaat tiistaisin 17–21 ja parillisina torstaina 17–21

- Lisäksi harjoituksia voi olla myös muina ajankohtina, joista ilmoitetaan erikseen.

Lukukausimaksu on 50 €/lukukausi. Maksu veloitetaan kauden päätteeksi. Silloin tiedetään, kuinka opetus on toteutunut (lähiopetuksena vai etäopetuksena). Etäopetuksen määrä saattaa vaikuttaa lukukausimaksun suuruuteen vähenevästi.

Lisätiedot:
ohjaajat Sanna Heiskanen ja Väinö Weckström
p. 0400 801 004
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

15.5.2020 on lastenkulttuurin yhteinen juhlapäivä, jolloin käynnistyy lastenkulttuurikeskuksesta toiseen lähetettävä lasten ja nuorten taideviesti. Kaikissa lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen kiertävä taideviesti nostaa lasten ja nuorten taiteen näkyväksi sekä lasten ja nuorten äänen kuuluvaksi.

Taide on leikkiä, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta. Taideviestin tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä taidemerkkejä ja -jälkiä, voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä.

Kaikki voivat osallistua, haastammekin kaikki kodit, lapset ja nuoret mukaan!

Teokset voivat olla esimerkiksi installaatio ikkunassa, liitukuvio kadussa, ympäristötaideteos portinpielessä, lauluesitys parvekkeella tai popup-sirkustemppu puistossa. Taideviesti saa aikaan lasten ja nuorten taiteen ilotulituksen ympäri Suomen. Kaupungit, kunnat ja kylät muuttuvat lasten ja nuorten taiteen näyttämöiksi ja taidegallerioiksi.

Mihin sinä laitat lasten ja nuorten taidetta esille? Tule mukaan toteuttamaan Suomen suurinta taidegalleriaa.

Taideviesti on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja sen jäsenkeskusten yhteinen viestintäkampanja, jolla juhlistetaan liiton 5-vuotissyntymäpäivää ja verkoston yhteistyötä.

Taideviesti käynnistyy Pohjois-Savon Lapinlahdelta kun Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu haastaa taideviestiin Porin lastenkulttuurikeskus sekä Seikkailupuisto 'Seikkis':en Turusta. 

Lastenkulttuurikeskus Efektin oma päivä on keskiviikko 27.5.2020. Silloin tuomme päijäthämäläistä lastenkulttuuria näkyväksi eri sosiaalisten medioidemme kautta. 

#taideviesti #lastenkulttuuri #lastenkulttuurikeskusefekti

Lisätiedot: 

Lahden kaupunki 
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos

p. 050 387 8792 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.phlastenkulttuuri.fi 

Kuten niin monet muut tulevan kesän tapahtumat, myös Lahden Kesänäyttämön 25. juhlavuoden Peter Pan -produktio joudutaan perumaan tältä kesältä koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia.

- Haikein mielin siirrämme tämän kesän upeat suunnitelmamme seuraavaan vuoteen. Onneksi Mikä-mikä-maassa kukaan ei vanhene ja todellisessa maailmassa aika kuluu nopeasti, toteaa ohjaaja Sanna Heiskanen. 

Heiskanen uskoo, että lisäaika tulee näkymään hyvällä tavalla myös lopputuloksessa: Peter Pan liitäköön vielä korkeammalle kesällä 2021!

Peruutettujen esitysten lunastetut liput vaihdamme lahjakorttiin vuodelle 2021 tai palautamme lippujen hinnan suoraan tilille. Lippujen palautus alkaa välittömästi. Lahden kaupungin kulttuuripalveluiden henkilökunta on lipun ostaneisiin yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Kesän 2021 esityspäivämäärät tiedotetaan niiden vahvistuttua.

Lahden kaupunki on tarjonnut nuorille kesätyömahdollisuuden teatterin parissa jo vuodesta 1995 lähtien. Ensi kesänä Lahden Kesänäyttämö olisi viettänyt 25-vuotisjuhliaan.

Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Lahden kaupunki ei tänä kesänä palkkaa kesätyöntekijöitä. Kaupunki kuitenkin jakaa kesätyösetelin jokaiselle halukkaalle kaupungin kesätöihin alustavasti valitulle koululaiselle ja opiskelijalle. 

Lisätietoja:

Lahden kaupunki 
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos

p. 050 387 8792 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.phlastenkulttuuri.fi 
Facebookissa Lahden Kesänäyttämö 
Instagramissa @lahdenkesanayttamo