Jo 39. kertaa järjestettävät Lahden Lasten Talvikarnevaalit kokoaa upean kirjon lastentapahtumia eri puolille Lahtea. Kutsumme järjestöjä, kouluja, alan harrastajaryhmiä, taiteen opiskelijoita ja ammattiryhmiä sekä kaupungin kulttuurilaitoksia mukaan järjestämään ohjelmaa Talvikarnevaaleille. Toivomme todella, että pitkästä aikaa pääsemme järjestämään perinteiset Talvikarnevaalit täynnä upeita esityksiä ja aitoja kohtaamisia. 

Talvikarnevaalien teema ja ohjelma 

Teemana tulevilla Talvikarnevaaleilla on Lumikukka ja Naavaparta. 

Toivomme ohjelmanjärjestäjiltä monipuolisia, innostavia, uudenlaisia ja eri taiteen aloilta tulevia esityksiä sekä työpajoja Talvikarnevaaleille. Toiveenamme on saada aikaisempien vuosien tapaan laaja yhteistyökumppaneiden joukko mukaan toteuttamaan iloista koko perheen festivaalia. Tavoitteena on, että lapset eri ikäryhmissä tulisivat huomioiduksi ohjelmistossa. Mikäli sinulla ei ole valmista ohjelmaa, mutta haluat mukaan karnevaaliohjelmaan, voit ottaa yhteyttä ja kysyä, millaista ohjelmaa karnevaaleille voisi tarjota. Yhdessä saamme aikaan uudenlaisen ja monipuolisen festivaalin!

Ilmoita ohjelmasi oheisen linkin kautta perjantaina 17.12.2021 klo 12.00 mennessä: https://forms.gle/hYoedLQzMX5PpgTn8 

Talvikarnevaalien tilavaraus

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut tukee esitystoimintaa Lahdessa tarjoamalla ohjelmanjärjestäjille veloituksetta Kansantalon Vaahterasalia (Aleksanterinkatu 26 B) ja Pikkuteatteria (Loviisankatu 8) esitystiloiksi Talvikarnevaalien aikana. Ohjelmanjärjestäjät voivat hakea esitykselle yhden harjoitus- ja yhden esityskerran.  Otamme vastaan tilavaruksia Pikkuteatterille ja Vaahterasalille.

Hae tilaa täältä perjantaihin 29.10.2021 klo 12.00 mennessä: https://forms.gle/sF4zNSU8cCNEKivB7 

Kilpailu Lahden Lasten Talvikarnevaalien 2022 julistekuvasta

Lahden Lasten Talvikarnevaaleille haetaan vuosittain kuvitusta kilpailun avulla. Kilpailussa voittanut kuvitus tulee näkymään laajasti eri yhteyksissä painetussa julisteessa ja lisäksi se tulee näkymään verkkosivuilla, kaupungin citytauluissa, lehti-ilmoituksissa, some-kanavilla ja muussa markkinoinnissa. 

Talvikarnevaalien teeman toivotaan näkyvän vahvasti ehdotuksessa. Otathan huomioon myös Talvikarnevaalien talvisen ajankohdan.

Kilpailu on avoin Lahden muotoiluinstituutin ja Kaarisillan opiskelijoille sekä Kauno ry:n jäsenille. Kilpailuaika on 4.10.–29.10.2021   

den kaupungin ja Kauno ry:n edustajista ja edellisen vuoden voittajateoksen tekijästä koottu työryhmä valitsee kilpailuun jätetyistä ehdotuksista työn, jota lähdetään työstämään eteenpäin. Voittaneen työn tekijä valmistaa lisäksi kuusi (6) kpl samaa tyyliä noudattavaa pienempää kuvituskuvaa, joita käytetään myös Talvikarnevaalien markkinoinnissa. 

1. Työt palautetaan perjantaihin 29.10.2021 klo 18.00 mennessä Galleria Uuteen Kipinään. 
Osoite: Kymintie 1, 15140 Lahti, avoinna ti-pe klo 12–18, la-su klo 12–16

2. Liitä mukaan suljettu kirjekuori, jossa on päällä nimimerkki ja sisällä yhteystietosi. 

Valitusta työstä maksetaan 800 € korvaus (korvauksesta vähennetään verot) ja kuvien käyttöoikeudet jäävät Lahden kaupungille. 

Lisätietoja:

Lahden kaupunki
Sari Tuominen
kulttuurituottaja
p. 044 769 8649
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Matti Karhos
kulttuuriasiainpäällikkö
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lahden Nuorisoteatteri valitsee harrastajat kaudelle 2021–2022 pääsykokeilla, jotka järjestetään keskiviikkona 8.9. Pikkuteatterilla (Loviisankatu 8).

Lahden Nuorisoteatteri on suunnattu 12–22-vuotiaille teatteriharrastuksesta kiinnostuneille. Ryhmät on jaettu nuorten 12–16-vuotiaiden ja vanhempien 16–22-vuotiaiden ryhmiin. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille pääsykokeen jälkeisenä päivänä. 16-vuotiaan on mahdollista toivoa mieleistään ryhmää, mutta lopullisen päätöksen tekevät ohjaajat.

Pääsykokeet toteutetaan kahdessa ryhmässä (HUOM! ajat saattavat tarkentua ilmoittautumisen jälkeen):

– ke 8.9. klo 17.00–18.30 (12–16-vuotiaat)
- ke 8.9. klo 18.30–20.30 alkaen (16–22-vuotiaat)

Pääsykoe aloitetaan yhteisellä liikunnallisella alkulämmittelyllä ja äänenavauksella, jonka jälkeen siirrytään yksilötehtävään:

Opettele jokin kappale ulkoa, jonka laulat soolona (ei säestystä, yksi säkeistö ja kertosäe).

Valmista noin 2 minuuttia kestävä oma esitys (katkelma näytelmästä, runo, tai oma teksti, tms.), joka sisältää puhetta. Esityksessä ei saa käyttää rekvisiittaa.

Lisäksi raati voi teettää erilaisia teatteri-ilmaisuun liittyviä tehtäviä, joihin ei ole ennakkovalmistautumista. Tarvitset mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet sekä juomapullon. Valintakoetehtävää ei tarkenneta.

Ilmoittautuminen valintakokeeseen tehdään maanantaihin 6.9. mennessä sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (ilmoita koko nimesi, ikäsi, syntymäaikasi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi).

Harrastustoiminta alkaa viikolla 36.

– 12–16-vuotiaat keskiviikkoisin 17–20 ja parillisina lauantaina 10–14

– 16–22-vuotiaat tiistaisin 17–21 ja parillisina torstaina 17–21

– Lisäksi harjoituksia voi olla myös muina ajankohtina, joista ilmoitetaan erikseen.

Lukukausimaksu on 50 €/lukukausi. Maksu veloitetaan kauden päätteeksi. Silloin tiedetään, kuinka opetus on toteutunut (lähiopetuksena vai etäopetuksena).

Lisätiedot:

ohjaajat Sanna Heiskanen ja Väinö Weckström

p. 0400 801 004
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Peruuntuneen kesän 2020 jälkeen Lahden Kesänäyttämö on jälleen voimissaan ja valmistaa yleisön iloksi dramatisoidun konsertin kaikkien rakastamasta sadusta Jaakko ja pavunvarsi. Sibeliustalon Finlandia-klubilla lapsille ja lapsiperheille esitettävä konsertti saa ensi-iltansa lauantaina 10.7. klo 15. Muut esitykset ovat tiistaina 13.7. klo 15 ja 18 ja torstaina 15.7. klo 15 ja 18.

Kuinka tarinassa käy Jaakolle, Leenu-lehmälle, Jättiläiselle ja kuka muniikaan kultamunia? ”Jaakko ja pavunvarsi kertoo tarinan toivosta, ystävyydestä ja unelmien tavoittelemisesta. Olen iloinen siitä, että tänä vuonna nuorten kesätyö toteutuu ja pääsemme pitkästä aikaa esiintymään yleisölle. Esiintymisen ilo välittyy takuulla myös katsojille”, sanoo ohjaaja Sanna Heiskanen.

Produktion on dramatisoinut, säveltänyt ja sanoittanut Lahden Kesänäyttämön ohjaaja Sanna Heiskanen. Musiikin sovituksesta vastaa Erno Tiittanen. 

Esitykset toteutetaan koronarajoitukset ja -turvallisuus erityisesti huomioiden. Yleisökapasiteetista on käytössä vain pieni osa, katsomossa noudatetaan kahden metrin turvavälejä ja yleisö ohjataan omille paikoilleen ruuhkien ja ylimääräisten kontaktien välttämiseksi. Konsertissa ei ole väliaikaa. Suosittelemme esityksissä myös maskien käyttöä yli 10-vuotiaille katsojille. Lippuja esityksiin myy lippu.fi.

Lahden kaupunki työllistää nuoria musiikin ja teatterin parissa jo 24. kerran. Tämän kesän produktiossa on mukana yhteensä 23 nuorta muusikkoa, näyttelijää, kulttuurituottajaharjoittelijaa, lavastaja-tarpeistonvalmistajaa ja valo-/ääniteknikko. 

Kesänäyttämö jalkautuu Lahden keskustaan 


Lahden Kesänäyttämö on näkynyt ja tulee näkymään Lahden katukuvassa seuraavien viikkojen aikana useaan otteeseen. 

Lahen Lavalla lauantaina 3.7. ja keskiviikkona 7.7. 

Lahen Lavan avajaisia juhlistetaan Lahden Kesänäyttämön voimin lauantaina 3.7. klo 12. Silloin luvassa makupaljon konsertista ja yleistä festivaalihumua. Päivän aikana esiintyjät lisäksi jalkautuvat ympäri Lahtea pienissä ryhmissä ilahduttamaan kaupunkilaisia lyhyillä musiikkiesityksillä. 

Toisen kerran kesänäyttämöläiset saapuvat keskustan lavalle markkinapäivänä keskiviikkona 7.7.2021 klo 9.30 ja 10.30. Esitykset ovat kaikille avoimia.

Kaupunkijuna Puksu

Puksu-kaupunkijuna ottaa Kesänäyttämön seurueen kyytiinsä perjantaina 2.7. iltapäivällä. Matkan varrella seurue ilahduttaa kaupunkilaisia Jaakko ja pavunvarsi-produktion musiikilla.

Musiikkivierailut päiväkoteihin ja palvelukeskuksiin 

Keskiviikkona 23.6. Kesänäyttämön nuoret ilahduttivat Lahden ja Nastolan alueen päiväkoteja sekä palvelutaloja musiikkivierailuin. Päivän aikana tehtiin yhteensä 16 eri vierailua, joiden sisältö oli nuorten itsensä toteuttama. Päiväkodeissa esitettiin musiikilla höystettyjä satuja, palvelukotien asukkaat saivat nauttia vanhemman viihdemusiikin sävelistä ja lauluista. Vierailut saivat erittäin positiivisen vastaanoton jokaiselta kohteelta. 

Jaakko ja pavunvarsi – dramatisoitu konsertti lapsille ja lapsiperheille

Käsikirjoitus, sävellys, sanoitus, ohjaus ja dramatisointi: Sanna Heiskanen
Musiikin sovitus: Erno Tiittanen
Esitykset:
La 10.7. klo 15, ensi-ilta
Ti 13.7. klo 15 ja 18
To 15.7. klo 15 ja 18
Liput: 8€/30 € (perhelippu 4 hlö) 
Lippuvaraukset: lippu.fi/lahden-kesanayttamo
Paikka: Sibeliustalon Finlandia-klubi, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti
Kesto: n. 50 min (ei väliaikaa)
Tuotanto: Lahden kaupungin kulttuuripalvelut

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

kulttuurituottaja 
Henna Keihäs
p. 050 383 6551
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www. phlastenkulttuuri.fi

Facebook: Lahden Kesänäyttämö
Instagram: @lahdenkesanayttamo