Kolmen kopla 2 Kuvat Eero Leppänen

Kahden vuoden tauon jälkeen päästään jälleen nauttimaan kulttuuriesityksistä koulujen ja päiväkotien sisätiloissa. Kahtena edellisenä vuotena esitykset toteutettiin turvallisesti ulkosalla, eikä erillistä hakua järjestetty, koska esitykset koordinoitiin suoraan päiväkoteihin ja kouluihin.

Lastenkulttuurikeskus Efekti tarjoaa maksuttomia kulttuurivierailuja Päijät-Hämeen kuntiin. Mukana ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Syksyn ohjelmistossa on kulttuurivierailuja eri taiteen aloilta sirkuksesta teatteriin ja tanssista musiikkiin. Tänä vuonna mukaan valikoitui 16 ammattitaiteilijaa tai taiteilijaryhmää.

Koulut ja päiväkodit voivat nyt hakea vierailuja sähköisellä hakulomakkeella to 8.9. – to 22.9.2022. Viikkojen 39–40 aikana päiväkodit ja koulut saavat tiedon, ovatko he saaneet hakemansa esityksen.

Kulttuurivierailujen ohjelmisto ja hakuohjeet ovat seuraavan linkin takana: https://www.phlastenkulttuuri.fi/efekti-lastenkulttuurivierailut/ohjelmisto-2022

Efekti tukee lasten taide- ja kulttuurikasvatusta

Lastenkulttuurikeskus Efekti kattaa lähes koko Päijät-Hämeen. Efektin kautta järjestetään kulttuuritoimintaa alueen päiväkoteihin ja kouluihin.

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut koordinoivat Efektin toimintaa yhteistyössä ohjausryhmän kanssa. Rahoituksesta vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä toiminnassa mukana olevat kunnat. Lastenkulttuurikeskus Efekti on Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen.

Efektin perustoimintaa ovat alusta alkaen olleet kouluille ja päiväkodeille tarjotut maksuttomat kulttuurivierailut, jotka tukevat lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikasvatusta.

Kuvassa: Keizer & Pietala & Pietala / Kolmen kopla
Kuva: Eero Leppänen

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

max.ja.moritz.lisanaytokset

Max ja Moritz -musikaalin lisänäytökset la 1.10. klo 13 ja 16 Pikkuteatterilla

Iloksemme voimme kertoa Max ja Moritz -musikaalin lisänäytösten toteutuvan la 1.10. Esityksiä on kaksi: klo 13 ja 16. Samana päivänä klo 15 julkaistaan Pauliina Lampisen kirjoittama Kesänäyttämön historiikki ”Kesätöissä proggiksessa”.

Harmillisesti Kesänäyttämön porukka joutui koronan kouriin kesällä 2022. Esityksiä ehdittiin esittää viisi ja ne saivat suuren suosion. Loput esitykset jouduttiin perumaan. Lahden Kesänäyttämö löi lisäesitysten osalta hynttyyt yhteen Jazztorin kanssa ja näin esitykset ovat osa festivaalin ohjelmistoa. Liput kaikkiin esityksiin voi lunastaa Tiketin kautta.

Max ja Moritz keksivät toinen toistaan hurjempia konnankoukkuja kyläläisille. Koulunkäyntiä enemmän heitä kiinnostaa aiheuttaa aikuisille päänvaivaa ja harmaita hiuksia. Vaan mahtaako elämässä pärjätä pelkällä keppostelulla ja hauskanpidolla? Onnistuvatko aikuiset pilaamaan kaiken ilon? Lahden Kesänäyttämön tulkinta Wilhelm Buschin (1832–1908) lastenkirjaklassikko Max ja Moritzista svengaa vastustamattomasti Jukka Linkolan sävelin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisältävän koko perheen iloittelun on kirjoittanut Pertsa Reponen, ohjannut Sanna Heiskanen ja musiikin tiimille sovittanut Erno Tiittanen.

Näytökset: klo 13 ja klo 16
Kesto: n. 1 t 30 min (sis. väliaika)
Liput: 8 € / 10 € / 30 € (perhelippu 4 hlö)
Lunastus: Tiketti
Suositusikä: 6-vuotiaasta ylöspäin
Paikka: Pikkuteatteri, Loviisankatu 8

Kuvitus: Sonja Karppelin
Graafinen suunnittelu: Sanni Lahti

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Nettiin

Lahden Nuorisoteatteri esitti 60 vuotta sitten ensimmäisenä esityksenään Eros ja Psykhe -näytelmän. Juhlavuoden kunniaksi nuorisoteatterilaiset valmistavat saman tekstin uudella ja raikkaalla otteella.

”Tämä on surullinen tarina Eroksesta ja Psykhestä, surullisempi kuin antiikin taru, joka oli toiveuni. Koska nykyaika rakastaa enemmän sensaatioita kuin runoutta, olen tahdikkaasti turmellut legendaa, että se olisi vaikuttavampi. Minun tarinassani henkilöt eivät opi mitään, heidän elämänsä on sarja kuvitelmia ja tappioita. Mutta illuusiot työntävät maailmaa kuin tuuli pientä, epätoivoista laivaa, jonka jokainen satama on pettymys. Kohdatkaamme siis heidät Ikävyyden satamassa.”

– Eeva-Liisa Manner

Eeva-Liisa Manner (1921–1995) on yksi Suomen tärkeimmistä kirjailijoista ja modernin runouden suunnannäyttäjä. Hänen teoksensa ovat joutuneet monesti arvioitavaksi kirjallisuuspiireissä ja on jopa epäilty, että ovatko hänen runot runoja laisinkaan, koska niistä uupui loppusoinnut. Nykypäivänä kuitenkin Eeva-Liisa Mannerin nerous lyyristen tekstien kirjoittaja tunnustetaan laajasti.

KÄSIKIRJOITUS: Eeva-Liisa Manner
OHJAUS: Väinö Weckström

ENSI-ILTA: la 21.5.2022 klo 15.00 (LOPPUUNMYYTY)
ti 24.5. klo 19.00
su 29.5 klo 15.00

ARVIOITU KESTO: 1 h 15 min
IKÄSUOSITUS: Yli 14-vuotiaille
LIPUT: 8 €/hlö
VARAUKSET: verkkokauppa.lahti.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja p. 044 716 1601 (klo 9–15)

Pikkuteatteri, Loviisankatu 8

Esityksen oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.