talvikarnevaalit2020 lsl somekuva

Lahden Lasten Talvikarnevaalit ja Lahden seudun liikenne tekevät karnevaalien ajan 25.1.–9.2.2020 yhteistyötä erikoishintaisella mobiililippukampanjalla. Lapsen kanssa matkustava aikuinen voi ostaa mobiililipun lastenlipun hinnalla.

Hohoi, bussilla on kiva matkustaa

Teemana tulevilla karnevaaleilla on Hohoi, herää jo talviunesta! Välillä talven yli tekisi mieli vain nukkua, eikö totta? Jos kuljemme kuukausia silmät ummistettuina, voi jotain hauskaa, jännittävää tai tärkeääkin jäädä huomaamatta ja kokematta. Lahden Lasten Talvikarnevaalit ovat oivallinen lääke talviunisuuteen.

Jos kulkee vain henkilöautolla parkkipaikalta toiselle, voi silloinkin jäädä paljon kokematta. Lahden seudun liikenne herättelee perheitä valitsemaan karnevaalimatkoille vaihtoehtoisen kulkumuodon tarjoamalla Talvikarnevaalien ajan lapsen kanssa matkustavalle aikuiselle bussimatkan lastenlipun hinnalla. Alennushintainen mobiililippu on ostettavissa LSL:n mobiilisovelluksesta.

Suurin osa Talvikarnevaalien tapahtumista sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Reitin kotiovelta tapahtumapaikalle ja bussien aikataulut voi katsoa reittioppaasta.

Opetellaan yhdessä uusia taitoja

Bussilla matkustaminen on lapsista usein hauskaa ja jännittävää. Samalla on hyvä harjoitella bussilla kulkemisen taitoja. Miten linja-auto pysäytetään pysäkille? Onko heijastin näkyvillä? Miten huomioidaan muut matkustajat ja miten bussista poistutaan turvallisesti?

Talvikarnevaalit rakastaa talvisen luonnon kauneutta ja monimuotoisuutta, lasten rajatonta mielikuvitusta ja kykyä nähdä kaikkialla asioiden hyvät puolet. Kannustamme kaikkia talven ystäviä tekemään ilmastonmuutokseen vaikuttavia päätöksiä joka päivä.

Kampanjalippujen hinnat

Talvikarnevaali-kampanjalipun hinnat (sis. alv 10 %):

2 vyöhykettä 1,70 €
3 vyöhykettä 2,00 €
4 vyöhykettä 2,40 €
5 vyöhykettä 3,10 €
6-7 vyöhykettä 3,40 €
8-9 vyöhykettä 6,50 €

Alennus on saatavilla vain LSL:n mobiilisovelluksesta kampanja-aikana ja kampanjalipulla matkustavan aikuisen tulee matkustaa 0–16-vuotiaan lapsen seurassa. Alennushintainen lippu käy maksutapana kaikilla LSL:n vuoroilla koko liikennöintialueella. Lippu on voimassa vyöhykkeistä riippuen 60–90 minuuttia, jonka aikana voi matkustaa rajattomasti valittujen vyöhykkeiden sisällä. Lippu ei käy maksutapana markkinaehtoisilla vuoroilla. Käteisellä ja matkakortilla maksetut matkat ovat normaalihintaiset.

Alle 7-vuotiaat matkustavat bussissa ilmaiseksi. 7–16-vuotias lapsi matkustaa lastenlipulla alk. 1,70 euroa.

Lasta lastenvaunuissa kuljettava matkustaja saa kulkea paikallisliikenteessä̈ maksutta.

Lisätiedot:
Lahden kaupunki
joukkoliikennesuunnittelija
Maria Niemi
p. 044 416 3902
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
w
ww.lsl.fi

kulttuurituottaja
Sari Tuominen
p. 044 769 8649
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

talvikarnevaalit2019 fb kansikuva2

Lahden Lasten Talvikarnevaalit järjestetään jo 37. kerran ajalla 25.1.–9.2.2020. Teemana tulevilla karnevaaleilla on Hohoi, herää jo talviunesta!

Välillä talven yli tekisi mieli vain nukkua, eikö totta? Jos kuljemme kuukausia silmät ummistettuina, voi jotain hauskaa, jännittävää tai tärkeääkin jäädä huomaamatta ja kokematta. Lahden Lasten Talvikarnevaalit ovat oivallinen lääke talviunisuuteen.

Kutsumme järjestöjä, kouluja, alan harrastajaryhmiä, taiteen opiskelijoita ja ammattiryhmiä sekä kaupungin kulttuurilaitoksia mukaan järjestämään ohjelmaa Talvikarnevaaleille. Kulttuuripalvelut kokoavat karnevaaliohjelmiston, markkinoi, tiedottaa mediaa ja jakaa karnevaalitietoutta suoraan päiväkoteihin, kouluihin ja kaupunkilaisille.

Toiveenamme on saada aikaisempien vuosien tapaan laaja yhteistyökumppaneiden joukko mukaan toteuttamaan iloista koko perheen juhlaa. Tavoitteena on, että lapset eri ikäryhmissä tulisivat huomioiduksi ohjelmistossa. Toivommekin ohjelmanjärjestäjiltä monipuolisia, innostavia ja eri taiteen aloilta tulevia esityksiä ja työpajoja.

Valmiin ohjelman voi ilmoittaa ma 11.11. mennessä talvikarnevaalit.fi/OHJELMAN ILMOITTAMINEN.  Ohjelmatietoja voi täydentää myöhemmin jos kaikki tiedot eivät ole vielä saatavillasi.

 

 

Lasten itsenäisyyspäivän juhla

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut etsivät esityksiä lahtelaisiin sairaaloihin ja palvelukoteihin, Lahden Joulukylään, Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlaan sekä Lasten itsenäisyysjuhlavastaanotolle.

Esiintymiset lahtelaisissa hoivayhteisöissä ja Lahden Joulukylässä

Etsimme esityksiä lahtelaisiin sairaaloihin ja palvelukoteihin syksylle 2019. Esitykset toteutetaan viikoilla 45–51. Viime syksyn tapaan myöskin tänä vuonna on mahdollisuus tulla esiintymään Lahden Joulukylään 14.–22.12.2019. Joulukylän esiintymiset ajoittuvat joko klo 9–12 tai 17–19 välisiin ajankohtiin. Tärkeintä näissä esityksissä on, että ohjelma on jollain lailla jouluinen.

Tarjoamme kahta erilaista esiintymispakettia:

Paketti 1

Esiintymispaketti pitää sisällään kaksi (2) erillistä palvelukotivierailua. Esitysten vähimmäiskesto on 30 min/esitys. Esityksistä maksetaan yhteensä 280 €/esiintymispaketti.

Paketti 2

Esiintymispaketti pitää sisällään kaksi (2) erillistä vierailua palveluyksiköihin sekä yhden (1) esiintymisen Lahden Joulukylässä, vähimmäiskesto on 30 min/esitys. Esityksistä maksetaan yhteensä 400 €/esiintymispaketti.

Jätäthän esiintymistarjouksesi hoivakotiesiintymisiin / joulukylään liittyen viimeistään perjantaina 25.10.2019 kello 12 mennessä tällä lomakkeella: https://forms.gle/1U1TjgG4pSeCq5N29 

Esiintymiset Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa ja lasten itsenäisyyspäivän vastaanotolla

Onko sinulla soolonumeroa, esiintyvää ryhmää tai yhtyettä, jonka kanssa tahtoisitte päästä Sibeliustalolle esiintymään ja kunnioittamaan itsenäistä Suomea? Etsimme taiteellista ohjelmanumeroa osaksi joko Lasten itsenäisyyspäivän vastaanottoa torstaina 5.12. kello 8–11 (aika tarkentuu myöhemmin) tai perjantaina 6.12. kello 13 järjestettävän Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlan kokonaisuutta.

Tämän vuoden itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla kulkee teemalla "Yhdessä itsenäinen". Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys. Sukupolvien ajan me olemme rakentaneet Suomea, yhdessä.

Tarjoa meille esitystäsi. Näiden esitysten palkkioista neuvotellaan erikseen. Ilmoitathan kiinnostuksesi itsenäisyyspäivän tilaisuuksiin perjantaihin 25.10. kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..  Kerro viestissä millaisesta esityksestä on kysymys, kuinka kauan se kestää, kuka esiintyy ja millaisia äänentoistotarpeita tai muita teknisiä tarpeita esityksellä on.

 

Lisätiedot:
Lahden kaupunki
kulttuurituottaja
Henna Keihäs
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 383 6551