Lastenkulttuurikeskus Efekti tarjoaa maksuttomia kulttuurivierailuja Päijät-Hämeen kuntiin. Mukana ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Syksyn ohjelmistossa on kulttuurivierailuja eri taiteen aloilta sanataiteesta teatteriin ja sirkuksesta musiikkiin. Tänä vuonna mukaan valikoitui 15 ammattitaiteilijaa tai taiteilijaryhmää.

Koulut ja päiväkodit voivat nyt hakea vierailuja sähköisellä hakulomakkeella ke 30.8. –pe 15.9.2023. Viikkojen 38–39 aikana päiväkodit ja koulut saavat tiedon, ovatko he saaneet hakemansa esityksen.

Kulttuurivierailujen ohjelmisto ja hakuohjeet ovat seuraavan linkin takana:
Ohjelmisto 2023 (phlastenkulttuuri.fi)

Efekti tukee lasten taide- ja kulttuurikasvatusta

Lastenkulttuurikeskus Efekti kattaa koko Päijät-Hämeen. Efektin kautta järjestetään kulttuuritoimintaa alueen päiväkoteihin ja kouluihin. Tänä syksynä vierailuja on jo odotettu ja niitä onkin tarjolla yhteensä 100, joita toteutetaan jokaisessa Päijät-Hämeen kunnassa.

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut koordinoivat Efektin toimintaa yhteistyössä ohjausryhmän kanssa. Rahoituksesta vastaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä toiminnassa mukana olevat kunnat. Lastenkulttuurikeskus Efekti on Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen.

Efektin perustoimintaa ovat alusta alkaen olleet kouluille ja päiväkodeille tarjotut maksuttomat kulttuurivierailut, jotka tukevat lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikasvatusta.

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
kulttuuriasiainpäällikkö
Matti Karhos
p. 050 387 8792
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

kulttuurituottaja
Sari Tuominen
p. 044 769 8649
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.