lahti talvikarnevaalit2022 juliste

Lahden Lasten (Talvi)karnevaalit järjestetään 21.5.–3.6.2022 teemalla Lumikukka ja Naavaparta

Karnevaaliohjelmaa on tänä vuonna tarjolla kaikelle yleisölle ja ohjelmistoon voit tutustua sivuston tapahtumakalenterin kautta. Lastenkulttuuriesityksiä viedään myös suoraan lahtelaisille päiväkodeille ilahduttamaan lapsia. Seuraa nettisivujamme, sekä somea ja nappaa talteen parhaimmat menovinkit koko perheelle!

Lahden Nuorisoteatterilla käynnissä juhlavuosi

Lahden Nuorisoteatteri esitti 60 vuotta sitten ensimmäisenä esityksenään Eros ja Psykhe -näytelmän. Juhlavuoden kunniaksi nuorisoteatterilaiset valmistavat saman tekstin uudella ja raikkaalla otteella. Juhlapäivän aikana 21.5. voi osallistua myös Pallo Hukassa -kaupunkisuunnistukseen tai tulla tutustumaan Lahden Nuorisoteatterin valokuva- ja julistenäyttelyyn Pikkuteatterille ja ravintola Tirraan.

Näytöksen suositusikä on 14-vuotiaasta ylöspäin ja sen on käsikirjoittanut Eeva-Liisa Manner. Ohjauksesta vastaa Väinö Weckström. Näytös saa ensi-iltansa heti (Talvi)karnevaalien startatessa la 21.5.2022 klo 15 (LOPPUUNMYYTY), muut näytökset ovat ti 24.5. klo 19 ja su 29.5 klo 15. Lisätietoja Eroksesta ja Psykhestä karnevaalien ohjelmistosta. Esityksen oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

”Tämä on surullinen tarina Eroksesta ja Psykhestä, surullisempi kuin antiikin taru, joka oli toiveuni. Koska nykyaika rakastaa enemmän sensaatioita kuin runoutta, olen tahdikkaasti turmellut legendaa, että se olisi vaikuttavampi. Minun tarinassani henkilöt eivät opi mitään, heidän elämänsä on sarja kuvitelmia ja tappioita. Mutta illuusiot työntävät maailmaa kuin tuuli pientä, epätoivoista laivaa, jonka jokainen satama on pettymys. Kohdatkaamme siis heidät Ikävyyden satamassa.”

- Eeva-Liisa Manner

Sal­paus­sel­kä Geo­park Kar­ne­vaa­lit

Tule mukaan juhlistamaan uutta UNESCO-kohdetta – Salpausselkä Geoparkkia!
Karnevaaleissa yhdistyvät Lahden Lasten (Talvi)karnevaalien päätapahtuma ja Salpausselkä Geopark -juhla.  Tapahtuma järjestetään la 28.5. klo 10–14 Lahden Hiihtomuseossa, Karpalon kentällä sekä Salpausselän luonnossa.

Koko perheelle suunnatussa karnevaalitapahtumassa on tarjolla lastenkulttuuria, elämyksiä ja paljon kivaa tekemistä.

Esiintymässä Lauluhaitari, Bluesmies Jönsson, tanssiakrobatiaryhmä Kolmen kopla, Taikakuplat, Sipi-pelle ja Lahden Tanssiopisto. Tapahtumassa lisäksi keppihevosrata, luontopolku, sirkusrasti, piknik ja majanrakennusta. Lahden 4H pitää kahvilaa. Hiihtomuseolla on tapahtuman ajan avoimet ovet ja nyt onkin oiva tilaisuus tulla tutustumaan museon yläkertaan avautuneeseen uuteen näyttelyyn sekä tietenkin testaamaan taitojaan mäkihyppääjänä alakerran suositussa toimintaosiossa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Tervetuloa!

Tapahtuma on osa Euroopan Geopark-viikkojaLahden Lasten Talvikarvevaaleja sekä Vesijärvi-viikkoa.

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
kulttuurituottaja
Sari Tuominen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 044 769 8649

Seuraa somessa

Instagram

 

facebook


 

Ekokompassi