Lahden Lasten Talvikarnevaalit viikkoa pidempinä

Lahden Lasten Talvikarnevaalit järjestetään 41. kerran 27.1.–18.2.2024 teemalla Kummallinen talvi. Talvikarnevaalit ovat osana Kirsi Kunnas 100 -juhlavuotta, josta teeman nimikin on saanut inspiraationsa. Karnevaalit ovat ensi vuonna viikkoa normaalia pidemmät runsaan ohjelmatarjonnan vuoksi.

Talvikarnevaalit ovatkin yksi Suomen perinteikkäimmistä ja suurimmista lastenfestivaaleista. Yli kolme viikkoa kestävä lastenkulttuurin festivaali on laajan yhteistyöverkoston voimin rakennettu tapahtuma, jossa pääkohderyhmä on lapset ja nuoret niin yleisönä, osallistujina kuin esiintyjinäkin.


Talvikarnevaalit
haluaa toimia laadukkaan ja lapsilähtöisen lastenkulttuurin puolestapuhujana osoittamalla omalla toiminnallaan, kuinka mielenkiintoinen, monipuolinen ja taiteellisesti korkeatasoinen lastenkulttuuriin keskittynyt festivaali voikaan olla.

Talvikarnevaalien kilpailun julistekilpailun voittaja

Lahden Lasten Talvikarnevaalien vuoden 2024 julisteen kuvituksen on toteuttanut orimattilalainen 17-vuotias Moona Honkanen

Syksyllä kuvataiteen opinnot Kaarisillassa aloittanut Moona valmistuu v. 2026. Voittotyön inspiraationa käytettiin Kirsi Kunnaksen Kummallinen talvi -runoa. Moonalle mieluisin maalaustekniikka on akryylimaalaus, jossa taulut valmistuvat monista eri kerroksista. Hän nauttii väreistä ja niiden sekoittamisesta. 

”Minulla on vanhempien lisäksi neljä sisarusta ja monta koiraa. Tykkään eläimistä tosi paljon. Olen aiemmin käynyt Jokivarren koulua ja nyt sain jatkaa opintoja parhaan ystäväni Ainon kanssa, se on ihan parasta. Matkat kouluun kuljemme yhdessä taksilla muiden oppilaiden kanssa. Olen saanut paljon uusia ystäviä ja täällä Kaarisillassa on tosi kiva opiskella. Aion tulevaisuudessa jatkaa kuvataiteen parissa, koska se on tosi kivaa, kertoo Moona iloiten.  

Kaarisilta on toiminut vuodesta 1987 alkaen erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taide- ja toimintakeskuksena. Kaarisilta tarjoaa päiväaikaista toimintaa, musiikin ja kuvallisen ilmaisun ammatillista koulutusta sekä valmentavaa koulutusta erityisopetuksena.Julistekilpailu oli suunnattu alan opiskelijoille ja ammattilaisille. Lahden kaupungin ja Kauno ry:n edustajista koottu työryhmä valitsi voittajateoksen kilpailun aikana jätetyistä luonnoksista. 

 

Ohjelman ilmoittaminen karnevaaleille on parhaillaan käynnissä

Karnevaaliohjelmistoa kerätään parhaillaan. Esityksen tiedot toivotaan ilmoitettavan mahdollisimman pian verkkosivuilla www.talvikarnevaalit.fi / ohjelman ilmoittaminen.

 

Lisätietoja:

Lahden kaupunki
kulttuurituottaja
Sari Tuominen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 044 769 8649

Seuraa somessa

Instagram

 

facebook