Historiallinen museoLahden historiallinen museo on Lahden kaupungin kulttuurihistoriallinen museo ja Päijät-Hämeen maakuntamuseo. Se on perustettu vuonna 1924. Museon näyttelyt ovat esillä entisessä Lahden kartanon päärakennuksessa (rakennettu vuonna 1897, museon käytössä vuodesta 1968, arkkitehti Hjalmar Åberg).

Lahden kartanon ensimmäisessä kerroksessa ovat museon vaihtuvat näyttelyt, pienoismallisali , Fellman-huone sekä museokauppa. Toisessa kerroksessa on esillä Klaus Holman muistokokoelma (antiikkia Keski- ja Etelä-Euroopasta keskiajalta 1700-luvun lopulle). Kolmannessa kerroksessa on tilaa vaihtuville näyttelyille sekä museon asehuone.

Historiallinen museo

Lahdenkatu 4

Puh: (03) 814 4536
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hiihtomuseo

Hiihtomuseo sijaitsee Lahden Urheilukeskuksessa, maailmankuulujen Salpausselän hyppyrimäkien vieressä.
Perusnäyttely ”Selän henkeä ja hohtavia hankia" kertoo suksen ja hiihdon tarinan muinaisista metsästysretkistä Salpausselän kisojen huipputunnelmiin. Näyttelyssä pääsee seuraamaan pohjoismaisten hiihtolajien kehitystä ja talviurheilumuodin muuttumista 1920-luvulta nykypäivään. Hiihtomuseon toiminta-osastolla pääsee kokeilemaan talviurheilulajeja ja toimintaosaston vetonaulana on mäkihyppysimulaattori. Hiihtomuseon toisessa kerroksessa on lapsille suunnattu lumileikkiparvi sekä tilat vaihtuville näyttelyille.Hiihtomuseo

Urheilukeskus, Salpausselänkatu 8

Puh. 050 398 5523

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Taidemuseo

Vuonna 1950 perustettu Lahden taidemuseo on toimii teknisen virastotalon yhteydessä, Vesijärvenkatu 11:ssä. Taidemuseon yhteydessä on toiminut vuodesta 1975 lähtien myös Julistemuseo.

Taidemuseossa järjestetään vaihtuvia kansainvälisiä ja kotimaisia näyttelyitä, joissa on esillä vanhaa ja uutta taidetta sekä graafista muotoilua. Museossa ei ole pysyvää perusnäyttelytilaa, vaan omia kokoelmia on nähtävillä lähinnä erilaisissa teemanäyttelyissä. Lahden taidemuseo on toiminut vuodesta 1980 lähtien Päijät-Hämeen aluetaidemuseona, jonka piiriin kuuluu Lahden kaupungin lisäksi 12 ympäristökuntaa.

Aluetaidemuseo opastaa ja antaa asiantuntija-apua alueen kunnille ja yhteisöille kuvataiteeseen liittyvissä asioissa sekä ylläpitää alueen taideteosrekisteriä. Aluetaidemuseo tekee myös taidekasvatustyötä sekä tuottaa pieniä lainattavia näyttelyitä oppilaitosten käyttöön.Taidemuseo

Vesijärvenkatu 11 A

Puh: (03) 814 4547

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Radio- ja tv-museo


Radio- ja tv-museo sijaitsee Radiomäellä, Lahden maamerkkien,150 m korkeiden radiomastojen, juurella. Museo kerää, tallentaa, tutkii ja pitää näytteillä radio- ja tv-toimintaan liittyvää esineistöä ja perinnettä.
Radio- ja tv-museon perusnäyttely kertoo elävästi radiotekniikan vuosisadan mittaisesta kehityksestä.
Esillä on runsaasti laitteita 1920- luvun kidekoneista aina 1990- luvun uudempaan tekniikkaan saakka.

Radio- ja tv-museon hauskoissa toimintapisteissä voit itse kokeilla radio ja tv-toimintaan liittyviä asioita. Toimintapisteistä löytyy tekemistä perheen pienimmillekin. 

Museossa on myös kuunneltavissa vanhoja radio-ohjelmia eri aikakausilta. Lisäksi televisiosta tutut piirroshahmot sekä suosikkijuontavat edellisiltä vuosikymmeniltä vievät katsojaa halki menneisyyden. 

Radio- ja tv-museo

Radiomäenkatu 35 

Puh: (03) 814 4512
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.