Teatterineuvos Matti Aro perusti vuonna 1953 kaupunginteatterin iltanäyttelijöiden teatterikoulun, jota melko pian alettiin kutsua Nuorisoteatteriksi. Varsinaisesti toiminta alkoi 24.5.1962. ja Lahteen perustettiin Suomen ensimmäinen kunnallinen nuorisoteatteri.

Nuorisoteatteritoiminnan tavoite on tarjota 12-22-vuotiaille teatteritoiminnasta kiinnostuneille nuorille varallisuudesta tai olemassa olevista taidoista riippumaton mahdollisuus omaan taiteelliseen ilmaisuun perehdyttävään harrastukseen. Harjoituksissa nuoret tutustuvat teatteri-ilmaisun eri osa-alueisiin. Teatteri-ilmaisu vahvistaa identiteettiä, luo sosiaalisia suhteita ja antaa luovuuteen kannustavia valmiuksia sekä virikkeitä. Nuorisoteatterin toiminnassa keskeistä on oppilaan luovan ajattelun ja toiminnan tukeminen. Tavoitteena on tukea oppilaan minän kasvua ja kehittymistä, vahvistaa oppilaan tunneherkkyyttä sekä tukea opiskelu- ja vuorovaikutustaitojen kehittymistä.

Teatteriharrastus myös ohjaa oppilasta keskittyneeseen, määrätietoiseen ja pitkäjänteiseen työskentelyyn sekä rakentavaan toimintaan yksilönä ja ryhmän jäsenenä. Teatteri on yhteisöllinen taidemuoto, jossa tekemisen hauskuus ja lopputuloksen onnistuminen edellyttävät yhteistyötä kaikkien työryhmään kuuluvien kanssa. Ryhmä valmistaa teatteriesityksiä, jotka ovat rikastuttavia kokemuksia tekijöille ja katsojille.

Lisätietoja:

Ohjaajat Sanna Heiskanen ja Väinö Weckström
p. 0400 801 004 ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.facebook.com/LahdenNuorisoteatteri